Internetszabadság Párt

Internetszabadság Párt

Az internetes társadalom 10 pontja - KIÁLTVÁNY

2014. október 24. - Internetszabadság Párt

10pont_1414145587.JPG_800x808

1848.... 1956.....2014 (?)

A magyar szereti a szabadságot. És ki is vívja azt magának.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://internetszabadsagpart.blog.hu/api/trackback/id/tr936828795

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bryan élete 2014.10.24. 13:10:02

bocsi, de ez az "informatikai ministerium" valahogy nem illik bele a képbe. Értem én, 1948. meg minden, de valahogy a kettő együtt mégis kilóg.

Egyébként pedig hajrá, rajtunk múlik minden.

Internetszabadság Párt · http://internetszabadsagpart.blog.hu 2014.10.24. 14:42:35

@Spániel: Szia! Persze, de direkt írtam így.... hagyományőrzés, "kikacsintás" az ősök felé, akik még tudták mi a szabadság, sőt olykor meg is haltak érte.

zila5 2014.10.25. 08:41:28

Kicsit utánaszámoltam és sajnos a harmadik forradalom a fülkeféle lehetett. Ugyanis:
1+8+4+8=21 2+1=3
1+9+5+6=21 2+1=3
2+0+1+0=3
A 3-as az isteni szám, az életerő szimbóluma.
2+0+1+4=7
A 7-es a tökéletesség és a teljesség, a bőség és a beteljesülés száma.
Most akkor mi lesz?

Menekülés Mutyisztánból (törölt) 2014.10.25. 09:19:13

Értem én, hogy most mindenki rárepült az internetadó dologra és ebből akar tőkét kovácsolni, de emellett nem ártana valami épkézláb mondanivalót is a párt mögé tenni.
Letöltések szabadsága? Torrent dekriminalizálása? Információszabadság, közérdekű információk nyilvánossága, személyes információk védelme, blogszféra, internetes újságírás szabadsága.
Az e-közügyekben tényleg az lenne a csúcs, ha végre a választást is elektronikusan lehetne bonyolítani, valószínűleg picit magasabb lenne a részvétel is.

A start-up vállalkozás az önmagában miért is érték? Mert új és még semmit nem tett le az asztalra? Nem csak informatikai start-up-ok vannak ám, a sarki vegyesbolt is start-up, ha pár hónapja nyitott. Meg a dohányboltok is... azokat már agyontámogatták.
A hazai szoftverfejlesztések támogatása majd jól magával hozza az állami belepofázásokat is, szóval pont ellentétes hatást fog elérni. Az állam rossz gazda, ezért inkább egy pontot kellene felvenni a sorba: az állam szálljon ki az internetből, csak olyan területen terjeszkedjen, ahol szabadságot bővít, biztosít: e-választás, e-közérdekű adatok nyilvánossága.
Más területekről, ahol a szabadságot korlátozná, tűnjön el: adóztatás, bloggerekre, újságírókra nyomásgyakorlás.

A magyar pedig nem szereti a szabadságot, a magyar a biztonságot, az akolmeleget szereti, ami ismerős szagú, ami nem zavaróan új és nem bizonytalan, ahol nincs megmérettetés minden nap, ahol el lehet lébecolni, hagyják kicsit élni, de közben meg is védik a nagyvilág csúnya hatásaitól, a magyar szereti az erős kezet, ami simogatja a buksiját, de szükség esetén a renitenseknek kioszt pár kokit is.

Internetszabadság Párt · http://internetszabadsagpart.blog.hu 2014.10.25. 13:29:16

@Menekülés Mutyisztánból: hello, persze, azt senki nem mondta, hogy CSAK ez a 10 pont fontos, vagy nincs még több fontos kérdés a témában, de valahol el kell kezdeni, nem?

annamanna 2014.10.25. 18:40:15

na igen, ez a kiáltvány már szót ejt a gazdasági vonatkozásokról is. Mert ami ebben az adóban a leglényegesebb, az a gazdaságra gyakorolt hatás.
Arról beszéljen már valaki, hogy mindennek milyen hatása lesz a gazdaságra. Mert jelenleg minden internetről működik.
Lehet, hogy nincs igazam, valószínűleg nem jól számolok, és talán nem is lesz az egészből semmi, csak fölöslegesen látok rémeket. De:
"Havi 2500 forintért ügyfeleink átlagos forgalma száz gigabyte, azaz erre a díjra tizenötezer forint adót fizethetnénk – sorolta az ellenérveket a Digi képviselője."
nol.hu/gazdasag/ezt-nem-kialtjak-varganak-1494295
Ha egy telefon 15 ezer havonta, akkor mondjuk egy átlagos otthoni gép 30 ezer.
Egy kisebb cégnek mondjuk havi félmillió.
Ebben a videóban www.youtube.com/watch?v=P7FgOVGBLg4 azt mondja a srác, hogy egy egyetemnek annyi az adatforgalma, hogy az után napi(!) 1,5 millió(!) adót kellene fizetnie!
Egy kórháznak legyen mondjuk napi félmillió.
Egy olyan óriáscégnek, mint mondjuk a MÁV, napi 5 millió.
A világon nincs annyi pénz, amivel ezt győzni lehetne.
A következménye az, hogy ha bevezetik, minden cég elmenekül az országból, aki csak teheti, a többiek pedig lehúzzák a rolót.
Minden munkahely megszűnik és milliók vándorolnak el.

Miközben az Orbán kormány pont annyit tesz hozzá a világháló fenntartáshoz, mint egy kambodzsai rákhalász.
Privát cégek gyártják a PC-ket, mobilokat stb, és privát cégek üzemeltetik a hálózatokat.
Mind a gépek után leszedi a magyar állam a sápot a 27%-os ÁFÁ-val, mind a hálózatok után nyújtja a markát.
"Csak egy példa: a kormány mindössze pár hete 130 milliárd forintot szedett be a mobilnetes frekvenciákért, s most közli: megadóztatja ezt a szolgáltatást."

Senki nem lesz olyan hülye, hogy hagyja, hogy a vámpírok az utolsó csepp vérét is kiszívják.
A legtöbb cég fogja magát és elmegy.
És erre, mint a dominó, összedől minden.
Nem lesz egy munkahely se.
Milliók menekülnek el, mert nem tehetnek mást.

Kíváncsian várom, meddig jutnak a dolgok, és mindebből mi jön be.
Ha megszavazzák, ennek az országnak lőttek.

Menekülés Mutyisztánból (törölt) 2014.10.28. 04:07:54

@annamanna: igen a netadóval két baj van:
-az egyik a mértéke, magánszemélytől cégen át közintézményekig, kórház, egyetem stb. annyit kell fizessen, hogy abba belepistul
-a másik az elv, hogy a kúrmány olyan dolgokba tolja bele a pofáját, amihez semmi köze nincs, ilyen az internet, ami egy teljesen privát dolog volt, a kormány lófaszt se tett hozz, de most ki akar belőle venni pénzt
27% ÁFA, minden lófaszra adók, rezsidémon elleni harc, manyup ellopása/megvédése
most meg még a netet is megadóztatják
ha ez a netadó átmegy, akkor nincs megállás, bármit megtehet a kúrmány, ez egy elvi kérdés
először talán ki kellene rúgni a tojásfejű újgazdag Szijjártó takonypócot, meg a luxusutazásokon élvezkedő Lézer Dzsonit és pár ezer közszolgát, aktatologatót a minisztériumokból és közigazgatásból, talán akkor nem kellene újabb nonszensz adókat kivetni
de más faszával verni a csalánt mindig könnyebb, mint magukon kezdeni a megszorításokat

nem tudunk annyi adót fizetni, amennyit ők el ne tudnának lopni

több okból is adóztatni akar Orsós vajda: mert az internet az utolsó szabad véleményformáló fórumok egyike és mert semmi sem elég a kúrmánynak, kinyilvánított szándékuk, hogy a velejéig korrupt NAV-osoknak adnának luxusfizetéseket az internetadóból

csoda az általános felháborodás? nem hinném

dr kíváncsivagyok 2014.10.28. 10:43:11

Van egy vérszívó Denevér fajta.
Rászáll az áldozata hátára, és szívja , szívogatja a vérét !
A delikvens egy darabig hagyja - csak megrázkódik néha - ,
majd megelégeli ,fogja magát ...és a hátára fordul...és ledorzsoli magáról !
Mind az 1000 kilójával...

annamanna 2014.10.29. 00:20:46

@Menekülés Mutyisztánból: "a kúrmány olyan dolgokba tolja bele a pofáját, amihez semmi köze nincs, ilyen az internet, ami egy teljesen privát dolog volt, a kormány lófaszt se tett hozz, de most ki akar belőle venni pénzt"
éÉn is ezt gondoltam egy darabig, aztán rájöttem, hogy ez nem teljesen igaz, mert minden, amit a pénz hoz létre, azt végső soron az állam hozza létre.
Az államon nem pont a magyar államot értem, hanem általában az államot, mint valamiféle entitást vagy fogalmi definíciót. Az állam miatt van pénz, a pénz miatt épült ki ez a fajta technikai civilizáció, tehát végső soron az állam hozta létre az internetet is. Pénz nélkül nem létezne. Pénz nélkül dzseki és esernyő sem létezne.
Tehát végső soron, ha a definiált állam, mint fogalom hozta létre a pénzt, akkor az állam, mint fogalom azt csinál vele, amit akar. Arra szed adót, ami épp eszébe jut.
De visszatérve oda, hogy az állam és a pénzrendszer hozta létre a technikai civilizációt és vele az internetet - az a különös dolog állt elő, amire már a kultúra, pl. a Mátrix film is felfigyelt, hogy a számítógépes világ, azon belül az internet egy olyan képződmény, ami az állam legkeményebb ellenfele.
Mert az interneten belül egyáltalán nem érvényesek az államok szabályai.
Az interneten egyáltalán nem az határozza meg valakinek az értékét, hogy mennyi pénze van.
A neten nem az határozza meg, hogy egy ember mennyi materiális vagy szellemi értékhez tud hozzájutni, hogy egyébként mennyi pénze van.
Az internet, ami mondjuk a pénzrendszer által létrehozott technikai civilizáció csúcsa, egyben annak a megszüntetője is, hiszen az interneten szinte minden szabad és szinte ingyen van.
Az internethez majdnem mindenki hozzá tud férni viszonylag kis befektetéssel (ami azért még így is elég jelentős).
Az internethez kell egy olyan tudás, amihez viszonylag könnyű hozzáférni, és amit meglehetősen demokratikusan osztogatnak, ebben nincsenek privilegizált elit rétegek.
Az internet újrateremtette azt a fajta népi kultúrát, amibe mindenki ingyen beleadja magát, ingyen osztja és terjeszti, és ami egészen elképesztő mértékben burjánzik.
Az internet félelmetes mértékben képes felszabadítani a kreativitást és őszintén, pőrén megmutatni azt, hogy kiben mi lakik, itt nem segít se rúzs, se felfújt izom, se csábos mosoly, se Audi A8, itt bizony mindenki kiadja azt, ami benne lakik, akár jó az, akár rossz.
De akár jó, akár rossz, mindenképpen hihetetlenül szabadabb, pörgősebb, kreatívabb, államon kívülibb, szabályok és korlátok nélkülibb, mint az offline valóság.
Az internet megteremtette a virtuális térben azt a valóságot, amilyen a világ volna - ÁLLAM NÉLKÜL.
Ez persze hogy iszonyúan böki a csőrét Orbánnak, aki szerintem már magára is tetováltatta azt a mondást, hogy "Az Állam Én Vagyok". Hogy halál komolyan veszi, az biztos. Ő egyszemélyben maga az állam.
Namost. Ahhoz, hogy Orbán építse és erősítse magát, vagyis az államot, nem kell mást tennie, mint az embereket elfordítani a nettől az offline világ felé.
Mert ott maximálisan az állam szabályai érvényesülnek.
Ha létrejön az adó, jó, mert azzal tönkrevágja a netszolgáltatókat, korlátozza a szabad hozzáférést, a mostani helyzetnél sokkal inkább pénztől teszi függővé, hogy ki mennyit markolhat ki a virtuális világból.
De már korábban az a célja, hogy mindenképpen offline terelje a témát.
Mi kell ehhez?
TÜNTETÉS!
Most aztán megmutatják az emberek, milyen sok az erejük, HÁHÁHÁ
Az erő magában a virtuális világban van, ami szétveri az állam kereteit.
Amint ebből kilépnek az emberek az offline-ba, máris kőkeményen az államon belül találják magukat.
Ilyen baromságokkal, hogy "emeld fel a mobilodat és világíts", meg hogy "küldj egy szelfit Orbánnak magadról, hogy itt vagy a tüntetésen", meg hogy "rakd le a szemetet a fidesz-székházhoz", ezek bár felhasználják a technikát, mégis kiveszik a virtuális világ lényegét, és az egész tiltakozást átviszik abba az erőtérbe, amit az állam ural.

Az, ha a tervezetről a virtuális térben beszélünk, mémeket, vicceket gyártanak, az jó.
De ha ez az egész kikerül a virtuális világból, az rossz, mert ott már az állam van.
Az államból élő emberek, a politikusok játsszák le egymás között ezt a meccset, verjék egymást szájba, mit érdekel.
Az a szöveg, hogy juj, ez a civilek mozgalma, politikusok ebből maradjanak ki, mert mi tiszták akarunk maradni - a legnagyobb öntököndöfés. Pont ezt akarják a politikusok, és pont ezzel a hazugsággal kényszerítik a civileket az állam térfelére. Csakhogy az állam térfelén az állam a nyerő (Smith is ezt mondta a Mátrix végén, az utolsó összecsapásnál: This is my world!) Smith világában nem lehet Smith ellen nyerni. Ebben a világban minden egyes pártnak ugyanaz a célja - az államiság nélküli internet virtuális világából az állam offline világába kényszeríteni az embereket, mert ott ők az urak.
A virtuális térben N E M azok, a virtuális térben nem nyerhetnek, de tképpen még csak labdába se nagyon rúgnak.

annamanna 2014.10.29. 00:48:32

@Menekülés Mutyisztánból: Nem véletlen, hogy Orbán rühelli, mint zsidó a miatyánkot. Fél tőle, mint ördög a szenteltvíztől, nem ért hozzá, nem használja.
Ez NEM AZ Ő VILÁGA, itt ő NEM TUD NYERNI.
Ahogy a többi politikai erő sem.
Ezért hallgatnak. Ezért küldenek a tüntetésre olyan senkiket, mint Gurmai Zita fia, Scmuck Andor vagy Ungár Klára. Olyanokat, akik egyébként sem számítanak és nem tudnak labdába rúgni az államon belül.

Az államnak az böki a csőrét, hogy az internet miatt az emberek kezdtek teljesen közönyössé válni a politikai élet történései iránt (tehát az állam iránt).
A választásra milliók nem mentek el, inkább ökörködtek a neten, filmet néztek, játszottak, és azt mondták, én a politikába úgyse tudok beleszólni, nem is akarok, ez nem az én világom, SZÓ SZERINT - EZ NEM AZ ÉN VILÁGOM!
És helyette választottak maguknak egy MÁSIK VILÁGOT.
Ahol JÓL ÉRZIK MAGUKAT, ahol SZABADOK, ahol az állam nem éri utol őket, nem vegzálja, ahol az állam az ESZÜKBE SEM JUT, mert annyi más érdekes dolog várja őket és köti le a figyelmüket.
Ez a szabad világ elősegítette azt, hogy egy nagyon izmos réteg totálisan közönyössé vált a politika, vagyis az állam iránt.
Kicsit hasonlóan, mint a komcsi időkben a háztáji és a rockzene. Az telejsen független volt az államtól és annak agyalágyult politikájától. Oda menekültek az emberek, és nagy ívben szartak a politikára, addig, amíg csak a kommunista rendszer ÉRDEKLŐDÉS HIÁNYÁBAN bele nem fulladt az UNALOMBA.

Az államnak valójában ez fáj.
A KÖZÖNY.

Ahhoz, hogy újra vissza tudja terelni a maga fennhatósága alá az embereket, a maga világába a virtualitásból, ahhoz utánuk kell mennie.
De az olyan kísérlet, mint pl. az Orbán Viktor FB oldal egy közröhej, ilyen módon nem fog sikert elérni, ennél ütősebb dolog kell - tönkre kell tenni ennek a szabad világnak az alapját, a pénz nélküliséget.
A pénz az állam, tehát ha a net a pénzről szól, akkor az államról szól.
Ha a net olcsóságát támadja az állam, akkor az eddig békés emberek beijednek, és mit csinálnak?
ELHAGYJÁK az eddigi erősségeiket, azt a világot, amit az állam semmiképpen NEM TUD ELFOGLALNI, és átmennek az állam táborába hőzöngeni.
Így BIZTOS A BUKÁS, mert épp ez az állam célja.

Most gondolj bele, ha mondjuk a török el akarná foglalni Eger várát.
Akkor az egri védők úgy tudnának nyerni, hogy kimennek a török táborba sivalkodni, és táblákat lengetni, hogy "Turkish, go home!"
Lehetetlen. Ha a török el akarná foglalni Eger várát, a védőknek minden erejükkel bele kell kapaszkodniuk Egerbe, ottmaradni, ott berendezkedni tartósan. csak Eger várán belül maradva képesek győzni a török felett, nem pedig úgy, ha elhagyják a várat, mert az tuti bukás.

A legnagyobb csapást Orbán tervére nem a tüntetők tudják mérni, hanem az EU, mint szuperállam, ami máris keményen visszacsapott.
Orbán mérkőzzön meg a többi párttal, a saját párttársaival, az Unióval, akárkivel, de nem velem, ne velünk.
Szerintem "öngyilkosság" a tüntetés, mert pont annak az elárulása és semmibevétele, amit elvileg a netezők meg akarnak védeni.
Kicsit hosszú voltam, de ez szerintem nagyon fontos.
Neten kívül, offline, nem lehet a net szabadságát védeni. Legalábbis nem a civileknek.
Védjen meg minket az EU meg a szabad piac, a kapitalizmus, aminek nem érdeke a net korlátozása. Vagy védjen meg a többi párt. Ami úgyis az állam része.

Én, mint civil NEM VAGYOK AZ ÁLLAM RÉSZE,
de ha kimegyek tüntetni, akkor azzal azt bizonyítom be, hogy azt hiszem, hogy az állam része vagyok, és KÉPES VAGYOK HATNI AZ ÁLLAMRA.
Aki nem szavazott (és sok "netbolond" nem szavazott), az azt állította a nemszavazással, hogy ő nem az állam része, semmi köze hozzá, nem tud hatni rá, ő maga az államtól függetlenül létezik.
Ha elmegy tüntetni, akkor ezzel azt deklarálja, hogy azt hiszi és vallja, hogy ő az állam része.
És ez tetszik a legjobban Orbánnak, így téríti magához az elveszett báránykákat, mint egy isten az elveszett híveit.
Az offline világ részévé teszi őket, ahol az állam szabályai érvényesek.
A neten ezek nem érvényesek.
Amíg itt maradok, azt mondom - az internet világa erősebb az államnál.
Ha ebből kilépek és tüntetek, azt mondom, az állam erősebb a netnél.

Internetszabadság Párt · http://internetszabadsagpart.blog.hu 2014.10.29. 15:43:58

@annamanna: köszönöm ezeket az értékes gondolatokat. Szívesen olvastam őket, még akkor is, ha egy-egy árnyalattal nem teljesen értek egyet. Jó volt megismerni a véleményedet! Nézz erre máskor is! :)

annamanna 2014.10.30. 15:48:05

@Internetszabadság Párt: látom, röviden írsz, én is röviden válaszolok.
Tavaly Kijevben az emberek békésen mentek ki az utcára, aztán ott elszabadultak az indulatok.
Először csak gyújtogattak, Molotov-koktélokat dobáltak, aztán lövöldöztek is.
Azóta Ukrajna POKOL.
Az ilyenbe bele sem érdemes kezdeni, mert nem tudod, ki és mit fog csinálni, aminek TE ISZOD MEG A LEVÉT.
A kilőtt golyó nem válogat: www.youtube.com/watch?v=XWQUSEk0TPE
Látom, hogy forrong a net, de én most azokkal értek egyet, akik nem hajlandóak tiltakozni, mert nem szeretném, hogy Budapest második Kijev legyen.
"Budapest nem lesz Kijev." ultrasliberi.hu/csurhe/
"Tüntessenek nélkülem, akik hisznek ezeknek, akárkik is ők." deres.tv/20141028/tomcat-az-internetados-tuntetesrol

Nekem mindegy, ki miért nem megy el tüntetni, az a lényeg, hogy nem megy el.
Mert aki elmegy, az nem tudja garantálni, hogy nem lesz ott valaki, aki robbant/lövöldöz/Molotv-koktélt dobál, mittudomén.
Semmit nem lehet garantálni, és Kijev után TUDHATÓ, hogy egy tüntetésen bármi megtörténhet, bármilyen békés tüntetésből háború robbanhat ki.

A netadó miatt tiltakozik az EU, tiltakoznak a politikusok, tiltakoznak a gazdasági élet szereplői. Játsszák le ők, őket nem fogják lelőni, nem fogják felgyújtani, nem fognak az arcukba üveget dobni vagy gumilövedéket lőni.
Bármelyik pillanatban, bármi elfajulhat, a tüntetésen semmit nem lehet garantálni.
Őrültség tüntetni egy olyan hatalom ellen, amelyik a józan észre nem hallgat.
Honnan tudod, hogy nem arra vár, hogy lőhessen?

Novbert 2014.10.31. 21:17:07

Kimaradt az Unió - pedig most is aktuális ám...

Behajtó70 2014.11.02. 14:40:35

Igazi ballib szar ez is! Nem unjátok meg? Nem tűnik fel, hogy már senki nem vevő rá? Elképesztő, hogy az egyik szaros banda kiesik, jön helyette a másik, és folytatja ugyan ott, ahol a kihullottak abbahagyták, és azt folytatja, ami miatt kisetek.

Emületes ez az ostobaság!

Néha már azt gondolom, hogy ez mind-mind ugyanaz a szűk, korlátolt kör, pár változni képtelen idióta.

Behajtó70 2014.11.02. 14:41:18

Emületes=rémületes

Internetszabadság Párt · http://internetszabadsagpart.blog.hu 2014.11.07. 17:55:57

@Behajtó70: rosszul gondolod, és ami rémületes, az a te ostobaságod, és korlátoltságod, hogy azt hiszed, minden ami nemfidesz, az automatikusan ballibsi... hát nem, aranyapám, nagyon nem....
süti beállítások módosítása